Bekkenbodemklachten rondom de zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere tijd, waar je graag ongestoord van wilt genieten. Helaas heb je last van je bekkenbodem, waardoor je veel pijn en ongemak ervaart. Een bekkenfysiotherapeut behandelt je klachten en helpt je om zonder pijn en ongemak te genieten van je zwangerschap.

Bekkenbodemklachten rondom de zwangerschap


Problemen met je bekkenbodem zijn te herkennen aan:

  • Urine- of ontlastingsverlies
  • Zwaar gevoel in je vagina
  • Pijn in je kruis/vagina

Veel vrouwen ervaren rondom de zwangerschap een zwaar gevoel in de vagina, een balgevoel of het voelt alsof er iets zit bij je vagina. Dit kan duiden op een verzakking. Dit betekent dat een orgaan (blaas, darmen en/of baarmoeder) gedaald zijn in je vagina. Een verzakking kan ook leiden tot plas, vrij en of ontlastingsklachten.

Oorzaken van bekkenbodemklachten rondom de zwangerschap


De grootste veroorzakers van de klachten zijn de hormonen die veranderen tijdens je zwangerschap, de druk van je baby in je bekken en de bevalling zelf.

 

Wat kan Bekkencentrum Schambergen
in Zuid-Limburg voor je doen?

Bekkenbodemklachten rondom je zwangerschap zijn goed te behandelen. De bekkenfysiotherapeut leert je hoe je de bekkenbodemspier kan ontspannen of juist sterker kan maken. Zo kan je zo goed mogelijk blijven functioneren en worden je klachten niet erger.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom kan je bij de bekkenfysiotherapeut ook terecht voor:  preventie en voorlichting

 

Hoe lang duurt de behandeling?

Het behandeltraject begint met een intakegesprek, waarin we je klachten bespreken. Je krijgt een behandelplan op maat, dat bestaat uit advies, behandelingen in de praktijk en oefeningen voor thuis. Bij langdurige klachten kan de bekkenfysiotherapeut je door de hele zwangerschap begeleiden.

Post partum consult

Je kindje is er en je bent aan het herstellen van je bevalling. Om er zeker van te zijn dat je goed herstelt, kan je 6 weken na de bevalling terecht voor een consult bij de bekkenfysiotherapeut. Tijdens je bevalling krijgt je bekkenbodemspier heel wat te verduren. Bekkenbodemproblemen worden vaak pas laat ontdekt en op deze manier kunnen we tijdig in actie komen.

  MAAK EEN AFSPRAAK