Pijn bij vrijen

Vrijen zou leuk moeten zijn, dus als je klachten ervaart zoals pijn, niet vochtig worden of verkramping, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Vaak zijn deze klachten terug te leiden naar de bekkenbodem. De bekkenfysiotherapeut kan je hier goed bij helpen.

Hoe ontstaat pijn bij vrijen?


Pijn bij vrijen kan verschillende oorzaken hebben zoals:

  • Littekenweefsel, bijvoorbeeld van een knip of uitscheuren tijdens je bevalling
  • Verzwakte bekkenbodemspier
  • Overactieve bekkenbodemspier

Door de oorzaak te achterhalen, kan je deze aanpakken en gericht behandelen.

Wat kan Bekkencentrum Schambergen
in Zuid-Limburg voor je doen?

Als je pijn bij vrijen ervaart, is het aan te raden om een afspraak bij ons te maken. De bekkenfysiotherapeut bespreekt je klachten met je en onderzoekt je bekkenbodem. Hieruit volgt een behandelplan op maat, waarmee we stap voor stap jouw klachten aanpakken.

We begrijpen dat je hiervoor een drempel over moet en nemen de tijd om je te helpen. Preventie en voorlichting maken ook deel uit van de behandeling. Hoe beter jij begrijpt wat er in je lichaam gebeurt en hoe je mindset daar invloed op heeft, hoe beter we de klachten kunnen aanpakken

 

Hoelang duurt de behandeling van pijn bij vrijen?

Gemiddeld zijn er 6 tot 9 behandelingen nodig om je klachten te behandelen. Deze behandelingen bestaan uit sessies in de praktijk, coaching en oefeningen voor thuis. Zo kom je stap voor stap van pijn bij het vrijen af en kan je weer zorgeloos genieten.

Post partum consult

Na de bevalling kan je klachten krijgen of houden. Daarom kan je 6 weken na de bevalling terecht voor een consult bij de bekkenfysiotherapeut. Je bekkenbodemspier krijgt namelijk heel wat te verduren tijdens de bevalling. Bekkenbodemproblemen worden vaak pas laat ontdekt en op deze manier kunnen we tijdig in actie komen.

  MAAK EEN AFSPRAAK