Bekkenpijn rondom de zwangerschap

Hoera! Je bent zwanger of hebt net een kindje gekregen! Helaas gooit je bekken roet in het eten en heb je (veel) pijn. Je kan bijvoorbeeld je andere kind(eren) niet optillen of verzorgen en bent beperkt in je dagelijkse doen en laten. De bekkenfysiotherapeut helpt je tijdens en na de zwangerschap om de bekkenklachten te verlichten en te verhelpen.

Wat is zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn?

Tijdens je zwangerschap gebeurt er een hoop in je lichaam. Je kan last krijgen van pijntjes en kwaaltjes, die erbij horen. Pijn in en rond je bekken wordt ook vaak weggewuifd als dat hoort erbij, terwijl het goed te behandelen is.

Je bekken doet pijn bij:

  • opstaan
  • omdraaien in bed
  • wandelen
  • lang zitten
  • lang liggen
  • autorijden
  • het schaambot
  • je stuit
  • je bil

Oorzaken van bekkenpijn rondom de zwangerschap

De belangrijkste oorzaak van bekkenpijn rond je zwangerschap zijn hormonen. Je bekken bestaat uit 3 gewrichten, die goed op elkaar aangesloten moeten zijn. Hormonen zorgen ervoor dat je banden en spieren zwakker worden, waardoor het bekken niet goed ondersteund wordt.

 

Wat kan Bekkencentrum Schambergen
in Zuid-Limburg voor je doen?

Wij zorgen samen met jou dat je blijft functioneren tijdens je zwangerschap. Dit doen we door je te behandelen in de praktijk, maar ook door je advies te geven over veilig bewegen tijdens je zwangerschap. Daardoor kan je zo lang mogelijk blijven werken en blijf je actief.

Bekkencentrum Schambergen is al 20 jaar specialist in het behandelen van bekkenpijn tijdens de zwangerschap. Onze behandelingen zijn ontstaan door het volgen van diverse cursussen maar ook door onze eigen ervaringen op dit gebied. Wij hebben zelf een behandelplan ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je minder pijn ervaart en hierdoor je dagelijkse dingen wel kan blijven doen met lichte aanpassingen. Als je bovenstaande klachten herkent dan is het raadzaam zo snel mogelijk een afspraak te maken. Wij hebben de ervaring dat het effect van de behandelingen het grootst is als je op tijd komt.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom kan je bij de bekkenfysiotherapeut ook terecht voor:  preventie en voorlichting

 

Hoe lang duurt de behandeling?

We beginnen altijd met een intakegesprek waarin we je klachten bespreken. De bekkenfysiotherapeut stelt vervolgens een behandelplan op maat samen. Dit bestaat uit behandelingen in de praktijk en oefeningen die je thuis doet. Hierbij richten we ons op spierversterkende oefeningen en adviezen waarmee je in het dagelijks leven goed kan functioneren. Hoe lang het behandeltraject duurt, hangt af van de mate van je klachten.

Post partum consult

6 Weken na de bevalling kan je terecht voor een consult bij de bekkenfysiotherapeut. Zo kunnen we eventuele problemen tijdig signaleren en behandelen.

  MAAK EEN AFSPRAAK