Over ons

Klachten als urineverlies, pijn bij vrijen of bekkenpijn rondom je zwangerschap kunnen je leven behoorlijk overhoop halen. Terwijl je juist zorgeloos wilt bewegen en genieten. Wij willen ons als Bekkencentrum Schambergen hard maken voor meer aandacht voor bekkenproblematiek en fit en gezond bewegen op elk niveau. 

 

Missie

Onze missie bestaat uit 3 delen: we willen bekken(bodem)klachten uit de taboesfeer halen, zorgen dat je fit en gezond bent en blijft rondom de zwangerschap en ouderen gunnen we het om lang fit te blijven.

Wij gunnen jou…

  • dat je kan gaan en staan waar je wilt
  • zonder pijn te genieten van je zwangerschap en je baby
  • een fit en gezond lichaam

Je hebt nu klachten, maar voor jou is het ook weggelegd om te wandelen, sporten en fietsen wanneer je wilt. Samen met je gezin op pad, leuke dingen doen met je (klein)kinderen en genieten met en van je partner.

Visie

Wij geloven in samenwerken. Met de focus op verandering in gedrag, mindset en fysieke gesteldheid zorgen we samen dat je weer fit en gezond wordt

Dit doen we met:

  • goed onderzoek
  • behandelplan op maat
  • focus op beweging en mindset
  • samenwerking met specialisten en artsen
  • preventie en voorlichting

We leggen je graag uit wat er gebeurt in je lichaam en vooral: hoe we het samen oplossen.

Bij Bekkencentrum Schambergen in Parkstad, Maastricht en Margraten vind je meer dan alleen de behandelingen. We staan voor preventie, voorlichting, beweging, coaching en begeleiding op maat. Zo halen we alles uit de behandeling en kan jij weer optimaal genieten!

Over Bekkencentrum Schambergen

De bekkenfysiotherapeuten van Bekkencentrum Schambergen hebben na de Bachelor Fysiotherapie een 3-jarige Master Bekkenfysiotherapie gevolgd. Dit garandeert jou een doelgerichte en effectieve aanpak van bekkenklachten als bekkenpijn, urineverlies en seksuele klachten.

Charlotte Schambergen startte in 2002 met ZwangerFit, nadat ze al sinds 1998 zwangere vrouwen behandelde voor bekkenpijn en bekkenklachten.  Het team met bekkenfysiotherapeuten en trainers weet precies wat het bekken nodig heeft en hoe je fit wordt en blijft.

  MAAK KENNIS MET ONS TEAM