Pijn in de bekkenregio

Heb je pijn in je kruisgebied als je lang staat?
Word je ’s nachts wakker van pijn?
Word je beperkt in het sporten door de pijn?

Pijn in het bekkengebied kan grofweg verdeeld worden in 2 gebieden:

- Pijn vanuit de bekkenbodem -

- Pijn in het bekkengewricht -

Welke klachten ontstaan door pijn in de bekkenregio?


De klachten die je vervolgens kan hebben zijn:

We begrijpen dat je hier veel last van hebt en dat je erdoor beperkt wordt in je dagelijkse bezigheden. Een bekkenfysiotherapeut helpt jou om de pijn in de bekkenregio aan te pakken, zodat je weer zo normaal mogelijk functioneert.

Oorzaken van pijn in de bekkenregio


Er zijn verschillende oorzaken voor bekkenklachten. Een veelvoorkomende oorzaak is te vinden rondom de zwangerschap. De spieren en de banden worden slapper door de hormonen, waardoor ze het bekken minder goed ondersteunen. Ook kan de bekkenbodemspier verzwakt of overactief zijn. Dit veroorzaakt dan pijnklachten in de buik, benen of kruis, problemen met poepen en plassen of seksuele klachten.

  MAAK EEN AFSPRAAK

Wat kan Bekkencentrum Schambergen voor je doen?

De bekkenfysiotherapeut kan je helpen om de pijnklachten rond je bekken te verlichten of te verhelpen. Het behandeltraject begint altijd met een intakegesprek en een onderzoek. Dit kan een bekkenbodemfunctie-onderzoek zijn, maar ook een poep- of plasonderzoek, bewegingsonderzoek of vragenlijst behoren tot de mogelijkheden. Zo bepaalt de bekkenfysiotherapeut nauwkeurig wat de oorzaak is en hoe we de pijn in de bekkenregio het beste kunnen aanpakken.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom kan je bij de bekkenfysiotherapeut ook terecht voor:  preventie en voorlichting