Body (ABT)

Chronische bekkenklachten kosten veel energie en zorgen dat je vaak pijn hebt. Door regelmatig te sporten kan je jouw bekken beter ondersteunen, waardoor de klachten verminderen. Met Body (ABT) zorgen we samen dat je weer fit wordt!

Wat is Body (ABT)?


Body is een oefenprogramma speciaal voor mensen met bekken- en rugklachten. Oefeningen zijn gericht op:

  • Kracht
  • Spieruithoudingsvermogen
  • Vetverbranding
  • Balans
  • Ademhaling
  • Techniek

Wat kan je verwachten van Body (ABT)?


Bewegingen kunnen met eigen lichaamsgewicht of laag gewicht worden uitgevoerd. Er zit een opbouw in de oefeningen qua moeilijkheidsgraad, zo kan je het niveau zelf bepalen en is de vooruitgang ook goed te beoordelen.

Sporten met bekkenklachten
in Parkstad en Maastricht

De Body (ABT) lessen zijn specifiek gericht op bekkenklachten. Door spierversterkende oefeningen maken we je benen en je core (je buik- en rugspieren) sterker. Hierdoor komt er minder druk op het bekken te liggen, wat je klachten weer vermindert.

Wat kost Body (ABT)?

Bekijk onze tarievenpagina voor de actuele tarieven.

  MAAK EEN AFSPRAAK

Sporten tijdens of na je zwangerschap

Wil je je voorbereiden op de bevalling en sporten met andere zwangeren, of ben net bevallen en wil je (weer) fit worden? Dan zijn ZwangerFit en MaMaFit misschien interessant voor je. Sport je liever met je kindje? Dan is tijdens FitmetjeBaBy en goed idee!

 

Body

Chronische bekkenklachten kosten veel energie en zorgen dat je pijn hebt van je rug, bekken en benen. Bewegen is vaak een obstakel omdat er een relatie is met toename van de klachten, het is echter essentieel om te zorgen dat je steeds beter kunt bewegen ondanks de klachten. Maar wat ga je als bekken patiënt doen? Veel sportlessen zijn niet geschikt omdat het te intensief is of omdat begeleiding ontbreekt. Met Body zorgen we samen dat je, in jouw tempo, weer fit wordt!

Body is een vast programma in een cyclus van 4 weken. De cursist krijgt het oefenprogramma op papier waardoor helder is welke oefeningen die week worden gedaan en de cursist is in de mogelijkheid om het programma zelfstandig op andere dagen uit te voeren. De cursus is iedere donderdagavond om 19 uur (strippenkaart 12 x = 120 euro of 6 x 80 euro)

Dus wil je een keer komen meedoen en Body ervaren, dan meld je vrijblijvend aan voor een proefles.

  MAAK EEN AFSPRAAK